● باکتری به نام مایکوباکتریوم توبرکلوزیس باعث ایجاد سل میشود. انواع مختلفی از سویههای سل وجود دارد و برخی از آنها به دارو مقاوم شدهاند.
اگر شما بیماری سلیاک مقاوم دارید، ممکن است علائم شدید داشتهباشید یا علائم شما ممکن است کاهشیابد، اما پس از مدتی دوباره عود کند. در هر صورت، التهاب رودهی کوچک شما بهبود نمییابد. در این حالت، احتمالا به ارزیابی بیشتر در یک مرکز تخصصی نیاز دارید. بیماری سلیاک مقاوم میتواند کاملا جدی باشد و در حال حاضر هیچ درمان اثباتشدهای برای آن وجودندارد.
خوردن غذاهای حاوی گلوتن و دیگر عوامل محیطی است، اما علت دقیق آن مشخص نیست. اما مواردی مانند:
کارشناسان معتقدند که یک سوم از جمعیت جهان مبتلا به «مایکوباکتریوم توبرکلوزیس» هستند[۴] و در هر ثانیه یک نفر به این تعداد افزوده میشود.[۴] در سال ۲۰۰۷، ۱۳٫۷ میلیون مورد مزمن در سطح جهان فعال بودند.[۵] در سال ۲۰۱۰، حدود ۸٫۸ میلیون مورد جدید به وجود آمده و ۱٫۵ میلیون مورد نیز به مرگ انجامید که عمدتاً در کشورهای در حال توسعه رخ داده است.[۶] تعداد مطلق موارد ابتلا به سل از سال ۲۰۰۶ رو به کاهش بودهاست و موارد جدید از سال ۲۰۰۲ کاهش یافتهاست.[۶] سل بهطور یکنواخت در سراسر جهان توزیع نشده است. تست توبرکولین حدود ۸۰٪ از جمعیت حاضر در بسیاری از کشورهای آسیایی و آفریقایی مثبت بوده است اما تنها تست ۵–۱۰٪ از جمعیت ایالات متحده مثبت بوده است.[۱] مردم کشورهای در حال توسعه به دلیل کمبود ایمنی، بیشتر در معرض خطر سل قرار دارند.
با توجه به حساسیت حوزه سلامت تمام تلاش خود را میکنیم تا مطالبی معتبر و تأییدشده در اختیار شما قرار دهیم. ازاینرو برای انتشار
این هم جالبه: جونگ ایوم بانوی بازرس سریال دونگی بیرون سریال + عکس های جذاب
برای درمان سل فعال، از ترکیب داروهای ضدباکتری (آنتیباکتریال) استفاده میشود. رایجترین انواع دارو برای درمان سل، ریفامپین، پیرازینامید و استرپتومایسین هستند.
در چهار ماه بعد، تنها ریفامپیسین بیماری ژرم سل و ایزونیازید تجویز شود.[۷] در صورتی که مقاومت به ایزونیازید بالا باشد، میتوان به جای آن از اتامبوتول در چهار ماه پایانی استفاده کرد.[۷] بیماری عودکننده[ویرایش]
در ادامه چند مورد از تشخیصهای محتمل دیگر را مطرح میکنیم:
عفونتهای دستگاه گوارش و باکتریهای روده ممکن است در ایجاد بیماریهای سلیاک نقش داشتهباشد. گاهی اوقات ممکن است بیماری سلیاک به دنبال:
علائم پیسی و تمام آنچه باید از نشانه های این بیماری بدانید.
هنگامی که فرد مبتلا به بیماری سلیاک غذای حاوی پروتئین گلوتن میخورد، بدن او به این پروتئین واکنش بیشازحد نشان داده و به پرزهای روده آسیب میرساند.
اگر فرد به این بیماری مبتلا باشد، احتمال ناباروری و یا انتقال بیماری به فرزندش هم وجود دارد. هر چند احتمال اینکه این بیماری از پدر و مادر به فرزند منتقل شود ۴ تا ۱۵٪ است. اما به هر حال این احتمال وجود دارد و باید بررسیهای لازم انجام شود.
● همچنین ممکن است پزشک آزمایشهایی را بر روی خلط یا مخاط استخراج شده از عمق ریهها برای بررسی وجود باکتری سل تجویز کند.